Valmennus-, ohjaus- ja tuomaritoiminta

Valmennus-, ohjaus- ja tuomaritoiminta TVS:ssa

 

Kiinnostaako sinua lasten ja nuorten harrastustoiminnan ohjaus ja nyrkkeilyvalmennus? 

Tampereen Voimailuseuran junioritoiminta on lasten ja nuorten harrastetoimintaa, josta halukkaat voivat jatkaa kilpanyrkkeilyyn. Junioritoiminnassa harjoituksia on yleensä kahdet per viikko ja toimintaa meillä on usealla eri salilla. Mukana voi olla myös vaikka yksissä harjoituksissa viikoittain. 

Valmentajaksi voi kouluttautua 16 vuotta täyttänyt henkilö. Mukaan ovat tervetulleita entiset harraste- ja kilpanyrkkeilijät, muiden lajien valmentajat, kuntonyrkkeilyohjaajat sekä junioreiden vanhemmat.

Parhaiten valmentamaan oppii valmentamalla, mutta luonnollisesti kaikki lähtee kouluttautumisesta, jonka avulla syntyy riittävä ja tarpeellinen osaamisperusta. TVS vastaa kaikkien valmentajien koulutuksesta Suomen Nyrkkeilyliiton ja Hämeen Liikunnan ja Urheilun alaisissa koulutuksissa. 

Uusi valmentaja pääsee alussa kokeneemman valmentajan mukana toteuttamaan junioriharjoituksia. Oman lajitaustan omaavalla täysi-ikäisellä valmentajalla on halutessaan mahdollisuus vetää omaa harrastejunioriryhmää. Kokemusta omaavat valmentajat pääsevät halutessaan mukaan valmentamaan myös kilpanyrkkeilijöitä. 

 

Haluatko lähteä mukaan kuntonyrkkeilymme mahtavaan ohjaajatiimiin?

TVS-kuntonyrkkeily on jo paikallinen legenda. Jo 1990-luvulla suursuosioon noussut kuntonyrkkeily on mitä mahtavin harrastus ja sen ohjaaminen on paitsi hauskaa myös antoisaa harrastetoimintaa. TVS:ssa kaikki ohjaajamme ovat koulutettuja ja seura vastaa ohjaajien koulutuksesta Suomen Nyrkkeilyliiton alaisessa koulutustoiminnassa.

Harjoituksia ohjatessa uuden ohjaajan mukana on alkuun aina kokeneempi konkari, jolta saa niin vertaistukea kuin myös vinkkejä treenisisältöjen suunnitteluun sekä toteutukseen.

Ohjaajaksi voi kouluttautua kuntonyrkkeilijät ja entiset juniori- sekä kilpanyrkkeilijät. Alaikäraja TVS:n ohjaajille on 17 vuotta. Ohjaustoimintaan voi osallistua oman kiinnostuksen ja aikataulujen mukaan – treenejä voi innokkaimmat vetää vaikka neljät viikossa ja yhtä lailla tiimiin pääsee mukaan ohjaamalla yhdet harjoitukset joka toinen viikko tai mitä tahansa näiden välillä.

 

Kiehtooko kilpaurheilun jännittävä tunnelma kehän ulkopuolella? Tule tuomariksi!

Nyrkkeilytuomariksi voi kouluttautua 18 vuotta täyttänyt henkilö, oli sitten omaa lajitaustaa tai ei. Mukaan ovat tervetulleita valmentajat, entiset nyrkkeilijät, junioreiden vanhemmat, kuntonyrkkeilijät ja muut nyrkkeilyfanit.

Kansallisessa järjestelmässämme on kaksi tasoa, ja suorittamalla II-luokan kaksipäiväisen tuomarikurssin pääset mukaan kotimaiseen kilpailutoimintaan. Seuran harjoituksissa pääset harjoittelemaan kehätuomarityöskentelyä, ja ottelun arvostelua voi treenata kisakatsomoissa tai vaikka katsomalla matseja videolta.

Jos tuomaritoiminta puree oikein kunnolla, on seurassamme mahdollisuus edetä aina kansainväliselle tasolle asti. Vuosikymmenten ajan on TVS:ssa ollut maamme kärkituomareita niin kansainvälisellä kuin kansallisella tasolla.

Kansallisen tuomarikurssin suorittamista suositellaan myös kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ajanotto- tai kilpailusihteeritehtävistä kotimaisissa tapahtumissamme.